Coaching Ontwikkeling

Praktijk Ruijten Coaching is gericht op reflectie, inzicht en ontwikkeling. Er zijn drie pijlers waarbinnen een coachingtraject plaats kan vinden: 

Coaching Persoonlijke ontwikkeling 

In de loop van het leven kunnen er spanningen ontstaan in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Er kunnen knelpunten ervaren worden die vragen om aandacht, stilte en een pas op de plaats. Coaching kan helpend zijn om vanuit een gezamenlijke reflectie tot nieuwe inzichten te komen zodat er nieuwe doorleefde keuzes gemaakt kunnen worden. Dit kan zijn op het gebied van relaties, werk of zingeving. 

Coaching Professionele ontwikkeling

Het werken in een complexe omgeving kan als hoogopgeleide professional soms tot knelpunten leiden. In plaats van het willen weg doen van deze spanningen, kan het juist helpen om deze gevoelens van stress of onvrede te onderzoeken. Om naar jezelf te kijken en naar jouw positie binnen een werkomgeving. Op deze manier ontstaat er vaak nieuwe ruimte om je professioneel verder te ontwikkelen. Coaching is gericht op dit proces van professionele ontwikkeling. 

Coaching Ouderschapsontwikkeling

Een van de ontwikkelingen in het leven die heel dichtbij staan, is het ouderschap. Als ouder ontstaat er vanaf de kinderwens een existentieel besef van verbondenheid en verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd kunnen er voor ouders vanaf het eerste begin tot vele jaren later vragen zijn die hen bezig houden. Doe ik het goed? Hoe ga ik om met dit verlies of deze verandering? Sta ik hierin alleen? Het zijn voorbeelden van vragen om  aan de hand van coaching te bespreken. 

 • "Tamara Ruijten is een collega die betrouwbaar, ervaren en bevlogen is"

  Angela Guzzardi, klinisch psycholoog, Maastricht
 • "Met de coaching van Tamara heb ik een gesprekspartner gevonden die inzicht en evenwichtigheid brengt "

  Anoniem
 • "Ik heb met Tamara psychologie gestudeerd.... Ze heeft ontzettend veel kennis en ervaring en voert haar vak vol toewijding uit"

  Esther van den Dries, Nijmegen
 • Stilte en Meditatie

  Stilte en Meditatie

  ‘In de stilte ligt omsloten hetgeen ontdekt mag worden’. Dit is mijn persoonlijke omschrijving als het gaat om meditatie. Doo...

  Lees meer
 • Interview Reflectie en Inzicht

  Interview Reflectie en Inzicht

  Soms kun je je als vader of als moeder de vraag hebben waar je staat als ouder in het contact met jouw kind. Praktijk Ruijten Coaching bi...

  Lees meer
Meer nieuws